Zdravlje

Da li vi MOKRITE DOK SE TUŠIRATE? Ljekari vam OVO NIKADA NEĆE REĆI! Evo šta se dešava dok to radite?

Moramo biti iskreni i priznati da svi imamo neke navike koje ponekad mogu biti baš odvratne i zastrašujuće i više nego što mislimo. Postoje neke navike koje svakodnevno ili veoma često radimo a koje su tako odvratne, ali što je najgore od svega, one su vrlo korisne za naše zdravlje.

U današnjem tekstu donosimo vam popis tih navika koje su vrlo dobre za naše zdravlje iako su možda odvratne.

Mokrenje tokom tuširanja

U tome ne bi trebalo biti ništa grozno, pogotovo ako znate da zahvaljujući mokrenju vaša mokraćna kiselina i amonijak sprječavaju stvaranje gljivica na vašim nožnim prstima, a uz to možete uštedjeti na računima za vodu.

Pljuvanje

Ta navika doista izgleda baš odvratno, pogotovo ako je na javnim mjestima. Ali ako to činite za vrijeme vježbanja, to vam može vrlo olakšati disanje. Za vrijeme vježbanja pokušavamo disati kroz usta, a to uzrokuje stvaranje veće količine sline što nam samo otežava disanje, zato se slobodno riješite tog viška za vrijeme vježbanja.

Žvakaća guma

Mada ova hrana nema prehrambene vrijednosti, žvakaće gume mogu vam definitivno pomoći da se fokusirate, izoštrite pamćenje, smanjite stres i dovedete svoje hormone u ravnotežu.

Ispušni plinovi

Možda toga niste ni svjesni, ali jeste li znali da vaše tijelo emitira plinove čak 14 puta dnevno, a do nekih 5 puta za vrijeme spavanja. To je potpuno normalna pojava, jer vaše tijelo stvara ugljični dioksid i metan, a oslobađanje plinova pomaže vam da se riješite toga. Ako držite plin, to može dovesti do bolova u trbuhu i naduvanja.

Ostatak teksta pročitajte OVDJE