Pitanje higijene pazuha, što se dlačica barem tiče, dugo je mučilo muško stanovništvo.

Glavna razlika između žena i muškaraca, dlaka je oduvijek bila glavna razlika, ali danas, u današnjem modernom dobu, to se počelo mijenjati. Prije nekoliko desetljeća muškarcima je bilo nezamislivo obrijati pazuhe, ali danas muškarci prihvaćaju moderne trendove.

Čitatelji Men’s Helath-a odgovorili su na ovo pitanje.

U istraživanju je sudjelovalo 4. 044 muškarca, a 68% odgovorilo je pozitivno na brijanje pazuha. Nešto više od polovice anketiranih muškaraca, 52% kaže da šiša dlačice iz estetskih razloga, a samo 16% ispitanih muškaraca obrije dlačice zbog treniranja.

“Samo jedan od deset muškaraca kaže da nikada nije obrijao te dlake. Zanimljivo je da nam znanost nije dala tačan odgovor zašto muškarci imaju dlake ispod pazuha. Možda su te dlake jednom služile privlačenju žene s mirisom znoja “, kaže Daniel Lieberman, profesor sa Sveučilišta Harvard.

Danas preporuka je da obrijete dlaku ispod pazuha i tako oslobodite svoje pazuhe i ublažite neugodne mirise.

Pročitajte tri koraka za lako brijanje pazuha.

1. Obrežite dlake dok su mokre

Možete ih i rezati kad se osuše, ali Whitley predlaže vodootporni trimer i brijanje pod tušem. Vruća voda omekšava kosu, smanjujući gubitak i ozljede kože.

2. Neka vaša dlaka bude što kraća

Ako imate ravnu dlaku, Whitely preporučuje da je skratite na 2,5 ili manje centimetara, ali ostavite barem centimetar kako biste spriječili da vas dlačice svrbe.

Možete ih potpuno obrijati, ali ako idete u teretanu, ostali momci vas mogu “napasti”.

3. Nemojte preskakati nakon brijanja nikada njegu

Prilikom šišanja koristite balzam nakon brijanja, pazite da je bez alkohola, jer će vaša koža biti osjetljiva. Pričekajte barem 2-3 minute i nanesite dezodorans.

Preporučujemo