Varanje dolazi u mnogim oblicima i možda nije isključivo fizički odnos.

Naravno, najpopularniji oblik varanja uključuje intimni odnos sa izvanbračnom osobom, ali varanje, nevjera i obmana kod različitih ljudi također imaju različita značenja. Ono što neko smatra nedužnim i bezopasnim može biti štetno za odnos i partnera.

Varanje je postalo puno jednostavnije i pristupačnije u doba pametnih telefona i društvenih mreža. Danas postoji mnogo načina na koje možemo njuškati partneru iza leđa, što možda ne uključuje sam fizički čin.

Postoji nekoliko oblika varanja koji nemaju nikakve veze sa sek*om koji bi vam mogao stvoriti probleme s partnerom:

Emocionalno varanje

Emocionalne afere su opasne jer nisu uvijek najočitije. Vrlo je lako ući u emocionalnu vezu s nekim, a da to uopće niste shvatili. Ovaj oblik varanja uključuje povjerenje osjećaja i emocija nekom drugom umjesto partneru. Trebali biste tražiti podršku i utjehu u trenutnom partneru, a ne u nekom izvan vaše veze.

Varanje na mreži

Bez obzira priznali li to priznali ili ne, društveni mediji upravljaju svijetom. Toliko se svakodnevnice događa na njima i zato je vrlo lako pokrenuti “nevin” flert na bilo kojoj društvenoj mreži ili aplikaciji. Čak i ako mislite da je sve opuštajuće i zabavno, trebali biste znati da vaš partner to može smatrati nevjernom. To je vrsta varanja, samo na novoj platformi.

Romantično varanje

Od svih oblika varanja ovaj je, osim fizičkog, jedan od najgorih oblika. Kad je nečiji partner bio fizički aktivan s nekim drugim, oprostiti se i oporaviti je lakše kada shvate da je to bio samo trenutak slabosti koji nije uključivao nikakve emocije. Međutim, kada jedan od partnera stupi u romantičnu, emotivnu vezu s nekim, tada je veza na drhtavim nogama jer postoje osjećaji za nekoga drugog što može značiti kraj trenutne veze.

Varanje predmetom

Varanje predmetom je vrsta varanja koja ne uključuje druga ljudska bića, već neki objekt, hobi, posao, projekt, interes ili nešto treće. Radi se o ugrožavanju kvalitete odnosa između partnera i vremena koje provode zajedno. Naravno, preporučljivo je, a ujedno i zdrav, da svaki partner ima život izvan veze, ali to bi ipak trebao biti prioritet. Veza ne može opstati ako se ne posveti dovoljno vremena i truda.

Izvor: Tuzlanski.ba

Preporučujemo
Loading..