Zanimljivosti

DA LI STE ŽIVI ILI MRTVI? Odgovorite na OVO pitanje i vidite da li razmišljate kao PSIHOPATA?!

U nastavku današnjeg teksta prezentiramo vam jedan mini super test koji će otkriti neke druge vaše strane, odnosno, možete li razmišljati poput ovog lika s naslovne strane.

Jeste li gledali Jokera? Znate li o kome se zapravo radi? Sve psihopate doživljavamo kao čudake, što se može primijetiti na prvu loptu. Međutim, jeste li svjesni da je psihopat recimo možda i vaš radni kolega koji je čisto obrijan, obučen i uvijek nasmijan? Robert D. Hares sa Univerziteta za psihologiju u Vancouveru smatra da manjak empatije izravno utiče na to kako će se osoba ponašati i koliko će zapravo sakriti svoj hendikep. Koliko god im je teško zamisliti, i više od toga jesu li živi ili mrtvi, to ne mora nužno značiti i da su svi psihopate na drugoj strani zakona.

U nastavku ovog teksta vam donosimo test koji su kreirali američki psiholozi, a koji u preko 95% slučajeva donosi konkretne i dobre rezultate.

„Žena koja je sahranila majku, među svima koji su bili prisutni na sprovodu, primijetila je gospodina kojeg nikad ranije nije vidjela. Zaljubila se u njega odmah, ali nipošto nije željela uzeti njegov telefonski broj, a mogla je. Par dana kasnije ova žena ubija svoju sestru.”

Pitanje za vas je sada: koji je bio motiv ove žene da ubije vlastitu sestru? Ukoliko je odgovor da će se muškarac ponovno pojaviti na sprovodu njezine sestre, onda razmišljate poput psihopata. Kao što znanstvenik kaže, puno ljudi ispunjava kriterije da bude psihopat, ali vješto pleše na ivici između psihopata i vječnog genija. Šta mislite o sebi?