Zanimljivosti

Da li ste za jedno točeno? Ova žena mokri alkohol, a da nije okusila ni kap cijeli život – Prava žena za poželjeti, idealna za brak

Jedna neimenovana pacijentkinja (61) je saznala nedavno dijagnozu i ostala je u totalnom šoku. Epilog je da ima jedno do sada neviđeno zdravstveno stanje, a ono što su liječnici otkrili u njoj je ravno čudu.

Otkriveno je da urinira alkohol, a da pritom nije popila ni kap cijeli svoj život. Tako je postala prva osoba na svijetu kojoj je dijagnosticiran “urinarni auto – pivarski sindrom”. Prevedeno, to znači da kvasac u njenom mokraćnom mjehuru fermentira šećer u mokraći, koji se onda pretvara u alkohol.

Taj je postupak identičan onome u kojem se pravi pravo pivo, ali s tom razlikom što se cijeli proces proizvodnje odvija u tijelu ove žene. Liječnici su u početku smatrali da je ta žena najvjerovatnije teški alkoholičar, kad su joj testovi bili pozitivni, ali pokazalo se da ta žena uopće nije konzumirala alkohol nikada u svom životu. Ekspert sa Univerziteta u Pittsburghu Kenichi Tamama kazao je za nju da njegova pacijentica ima dijabetes i cirozu jetre i da joj je ranije bila planirana transplantacija jetre, ali da je ona nedavno uklonjena liste čekanja organa kada su nalazi pokazali da ima alkohol u tijelu, iako je ta žena tvrdila da nikada u životu nije kušala alkohol

Na kraju su napravili neke dodatne pretrage krvi na metabolite i na etanol koji su uistinu bili negativni, što znači da nije imala alkohol u krvi. Tamam je pronašao visoku razinu “Candida glabrata”, a to su gljivice i oblik kvasca koji se obično nalazi u usnoj šupljini, potom na grlu, jeziku, nosu, subtumu, bronhiju, plućima, urinu, probavnom traktu, ušima u vagini, vani, na koži, na noktima, u krvi. Ovaj “prirodni” kvasac sličan je “Saccharomyces cerevisiae” koji se inače upotrebljava za pravljenje piva!