Zanimljivosti

Da li ste se nekada zapitali, zašto su muslimanke zamotane? Nakon što OVO pročitate, ODAHNUT ĆETE što ne nosite maramu

U današnjoj ćemo lekciji pogledati Dr. Govorimo o Hashemu Haydenu, koji je u svojoj nedavno objavljenoj knjizi opisao mladu muslimanku i zašto je morala nositi maramu.

Postoje žene koje gube cijelu godinu, bio to vjerski praznik ili ne, a postoje žene koje islam smatraju svojom religijom i koje iskazuju počast islamu.

Primjerice, na Zapadu se nosenje pokrivala za glavu smatra znakom identiteta, dok se u ostatku svijeta vjera više poštuje i brine se o njoj kao oblik odanosti Bogu. Mnogi muslimani širom svijeta ostaju sa svojim ženama i smatraju hidžab važnim za vjeru, ali postoje oni koji vjeruju da neudata žena ne može biti istinski vjernik. Slažete li se s ovim

Suština svega ovoga je da žena treba gledati samo lice, ruke i noge, dok je ostatak tijela prekriven. Stoga pokrivene žene obično nose duge haljine ili košulje u kombinaciji s dugim suknjama. Podrazumijeva se da odjeća ne bi trebala biti prozirna.

Jeste li znali da je glavna svrha hidžaba suzbijanje libida i želje kod muškaraca kada su žene u pitanju? Uzvišeni Allah dž.š. Stoga je naredio da se to čini na ovaj način, a žena bi trebala izbjegavati iskušenja, odnosno biti vjerna, čista i dobra, pa je umotavanje najbolji način.

Što mislite o tome? Jeste li naslovnica ili znate tko su vam prijatelji ili poznanici?