Miroslav Ilić, poznat kao slavuj iz Mrčajevaca, rijetko posjećuje svoj dom iz djetinjstva u Mrčajevcima otkako je preminuo njegov otac Života. Međutim, kad god posjeti selo, susjedi primjećuju da je aktivan oko kuće, radeći na projektima koji je čine živahnim centrom aktivnosti.Miroslav je dobro poznat po svojim navikama i poznat je po tome da uvijek završi ono što započne. Neki od susjeda navode da je čak nadogradio kuću, dodajući joj kat kako bi mogao ugostiti svoju djecu, unuke i ostale članove obitelji s kojima voli provoditi vrijeme.

 

Kada stigne u selo, Miroslav posjećuje lokalnu gostionicu, gdje uživa u obroku i razgovara s lokalnim stanovnicima. Iako je svjetski poznata ličnost, Miroslav ostaje skroman i voli povezivati se s ljudima iz svoje zajednice.

Susjedi cijene Miroslavljevu skromnost i njegovu otvorenost prema njima. Iako je postigao svjetsku slavu, i dalje ostaje vezan za svoje rodno selo.Miroslav Ilić je također poznat po svojoj humanosti i uvijek je spreman pomoći onima kojima je potrebna pomoć. Bez obzira na svoju slavu, ostaje blizak svojoj zajednici i svom rodnom mjestu.

Miroslav je svoj dom u Mrčajevcima pretvorio u prekrasno imanje koje obuhvaća preuređenu kuću, cvjetnjak, veliki roštilj i bazen. Unatoč ponudama za kupnju zemljišta, Miroslav nije voljan napustiti svoje rodno mjesto, jer ima poseban sentimentalni odnos prema njemu koji ga podsjeća na njegovo djetinjstvo i oca.Ovo selo svjedoči sve češćem povratku ljudi na ruralna područja u potrazi za mirnim okruženjem. Miroslav Ilić, s druge strane, nikada nije napustio svoje korijene te će najvjerojatnije provesti svoje zaslužene godine mirovine upravo na tom mjestu.