Novo

Da li planirate kakav roštilj za Prvi maj, čak i ako ne bude ukinut policijski čas: Evo kakvo vrijeme možemo očekivati- Ovome se malo ko nadao (FOTO)

Premda još uvijek širom svijeta vlada koronavirus i premda su svuda, a naročito kod nas, još na snazi specijalne mjere zaštite od zaraze (izolacija, socijalna distanca, policijski sat) ipak smo sigurni da mnogi od vas planiraju roštiljati za Prvi maj.

Zato vas sigurno sve zanima kakvo vrijeme možete taj dan da očekujete i vrijedi li uopšte počinjati bilo kakvo organizovanje.

Kako najavljuju metereolozi, prvog maja možete očekivati – snijeg. Da, dobro ste pročitali. Doduše, veća je vjerovatnoća da će snijeg pasti samo u planinskim predjelima, ali će to ipak značiti da če temperatura taj dan biti veoma niska.

U Srbiji će biti pretežno oblačno vrijeme, snijeg će padati na planinama. Jutarnja temperatura će se kretati od 3 do 9 stepeni, na jugu će biti 13, dok će najviša dnevna biti od 14 do 19 stepeni.” stoji u izvještaju metereološkog zavoda za taj specifični dan.

Dakle, u Srbiji će za ovaj praznik biti jako nestabilno vrijeme, u Vojvodini se čak predviđa i kiša, a kiša će zahvatiti i ostatak sjevera i zapada zemlje, naročito u jutarnjim satima. Tokom dana će većinu Srbije zahvatiti pljuskovi, a temperatura će se kako smo ranije naveli kretati oko 15 stepeni Celzijusa. Dakle, ukoliko ste i planirali neke aktivnosti za Prvi maj, i naravno ako to vlasti dozvole, obezbijedite sebi svu potrebnu opremu. Naoružajte se kišobranima i, što bi Nada Macura rekla, obucite se slojevite.