Savjeti

DA LI PERETE KOSU UJUTRU ILI UVEČE? Velika je razlika u pitanju, a OVO MORATE ZNATI!

U ovom današnjem članku govorimo o vrlo interesantnoj temi koja bi se mogla dopasti svim ženama, ali i muškarcima.

Naime, već smo više puta pisali o tome koliko je zapravo bitno brinuti se o svom zdravlju i redovno ići na preglede kod liječnika, a jedan od najbitnijih segmenata s kojima ćemo biti zdraviji je održavanje osobne higijene.

Održavanje osobne higijene nije bitno samo za zdravlje, već je vrlo bitno i za vaš uopšteni društveni život, jer ste mnogo puta sigurno iskusili stajanje pored nekoga ko smrdi da se nije istuširao ili da ste vidjeli nekoga s masnom kosom koji se danima nije prao.

Kad već pominjemo kosu, garantovano ste par puta vidjeli i pročitali da je ne bismo baš trebali često prati jer će je to onda oštetiti. Naime, eksperti također ističu da je vrlo važno peremo li kosu navečer prije odlaska u krevet ili ujutro. Objasnili su ima li zapravo razlike u tome i istakli da bismo se toga ipak trebali pripaziti ukoliko želimo da nam kosa izgleda bujno i lijepo.

Ako ste vi ta osoba koja pere kosu prije spavanja, vjerovatno ste uočili da je vaša kosa mnogo masnija kad ustanete, ali to nije slučaj, samo tako izgleda. Riječ je o tome da je za vrijeme spavanja pritisnuta na jastuk, a ukoliko je bila mokra, samo će se izravnati. Na temelju toga dolazimo do zaključka da kosu nije dobro prati navečer, a uz to postoji i nekoliko drugih razloga zbog čega biste to trebali izbjegavati.

Naime, mokra kosa je puno osjetljivija od suhe, pa će u toku noći sigurno biti zapetljavanja, pa čak i pucanja vrhova. Ali, ukoliko imate običaj prati kosu navečer, u nastavku vam donosimo par savjeta koje biste trebali raditi:

1. Uvijek upotrebljavajte blagi šampon

2. Ne koristite teške tekućine za regeneraciju

3. Nježno kosu počešljajte nakon pranja

4. Upotrijebite nešto što pojačava volumen

5. Spavajte na svilenom ili satenskom jastuku

Koji je vaš komentar na ovo?