Novo

DA LI JE OVO NORMALNO? PACIJENT NA STOLU, A KAFANSKI KRKANLUK GRMI: Šok snimak iz Priboja, ljekari na operaciji pjevaju Safeta Isovića! (VIDEO)

Svi smo, barem jedan dio nas, svjesni da u ovo vrijeme pandemije u domovima zdravlja i bolnicama zaista ima svega i da treba biti vrlo oprezan u mnogim aspektima života.

Bolnice u čitavom svijetu krcate su zaraženih ljudi, a svakim danom je situacija sve teža i napornija, ali izuzev zaraženih, postoje i pacijenti koji boluju od nekih drugih bolesti, a koji su, realno, pomalo zanemareni od strane liječnika koji su sada najviše zaokupljeni s pandemijom koronavirusa.

Svima nam je jasno da postoje sve vrste pacijenata, kako u pozitivnom, tako i u negativnom smislu, ali i da postoje svakakvi liječnici i drugi medicinski radnici. Svakakve stvari se događaju u bolničkim sobama, ordinacijama i operacijskim salama, pa je jedan zaista neobičan video iz operacione sale pribojske bolnice šokirao brojne korisnike društvenih mreža. U videu koji dijelimo s vama možete vidjeti pacijenta kako leži na operacijskom stolu, u pozadini se čuje muzika i on zajedno s medicinskim osobljem pjeva pjesmu Safeta Isovića “Sve behara”, dok ga liječnici operiraju.

Sestre na ovaj način vjerovatno pokušavaju smanjiti pacijentov strah, pa puštaju pjesme s mobitela i igraju i plešu, pjevaju pored operacijskog stola, dok ih pacijent pokušava pratiti u svim svojim nevoljama. Ovaj video izazvao je očekivano brojne reakcije na društvenim mrežama, pa dok neki prihvaćaju da je to način na koji se liječnici, medicinski radnici i pacijenti mogu opustiti, drugi osuđuju ovaj postupak i vjeruju da takvim stvarima nije mjesto u bolnici, a pogotovo ne u operacijskim salama. Šta vi mislite o svemu ovome?