Svijet je zabrinut za zdravlje Angele Merkel. Međutim, prva žena u Evropi uvjerena je da nema razloga za strah nakon što je pretrpjela dva napada i da je prije mjesec dana bila jako bolesna fizički.

“Dobro sam sada, sigurna sam da će sve biti bolje i da će biti bolje”, rekla je Merkel na konferenciji za novinare na samitu G20 u Japanu, Osaka. Na pitanje zašto se stalno trese u posljednjih nekoliko mjeseci, 64-godišnji njemački diktator (moderni i komercijalni kancelar) rekao je da može razumjeti takva pitanja, ali da “nema šta prijaviti osim da se osjeća dobro”.

Početkom devetog mjeseca, tokom svog imenovanja ministricom pravosuđa Christine Lambrecht, saveznim predsjednikom Frank-Walterom Steinmeierom, Angela Merkel drugi put je za kratko vrijeme tada zadrhtala i počela gubiti snagu u nogama. Iako se od tada više takav slučaj nije dešavao, njemački mediji su do danas u svojim vijestima navodili pogoršano zdravlje prve žene Njemačke, a mnogi joj već sada kopaju grob.

Međutim doktori tvrde suprotno.

“To nije bio zdravstveni problem, već sjećanje na incident prošlog mjeseca, svojevrsna psiho-obrada”, objasnili su.

Prvi incident dogodio se, podsjećamo, tokom sastanka Angele Merkel s ukrajinskim predsjednikom Vladimirom Zelenskim, što je opravdala dehidracijom – nije pila dovoljno tekućine i bila je pod groznicom.

Naravno da je javnost uznemirena, posebno u Njemačkoj zbog svega što se dogodilo. Čelična dama očito je lošeg zdravlja, sumnja se na Parkinsona, dolaze godine i smrt se neminovno približava. Iako su liječnici, uključujući i samu Angelu, uvjeravali javnost da to nije ništa, neki su jedva čekali da vide slabost Merkelove u akciji i poslali su lavinu komentara, u rasponu od fotošopiranih slika njezina nadgrobnog spomenika do slike iskopanog groba.

Izvor: Novadanas

Preporučujemo
Loading..