U nedjelju kasno uvečer po našem, evropskom, vremenu odjeknula je tragična vijest da je poznati američki košarkaš  Kobe Bryant izgubio život u helikopterskoj nesreći nedaleko od Los Angelesa.

On, njegova 13 – godišnja kćerka i još 7 osoba izgubilo je život u tih nekoliko minuta, a još uvijek se prikupljaju dokazi kako bi se moglo utvrditi šta je izazvalo nesreću, odnosno zbog čega je helikopter sletio i odveo te ljude u smrt.

Prema najnovijim izvještajima, pretpostavlja se da je uzrok bila magla koja je bila tih dana veoma gusta, i pri takvim uslovima je bilo gotovo nemoguće letjeti, bez pomoći nekih instrumenata. A onda se postavilo novo pitanje – zbog čega je helikopter taj dan, u takvim uslovima, uopšte polijetao?

Odgovor na to pitanje možda ima izvjesni korisnik društvenih mreža koji se vodi pod userom A’ricanos White, koji je u jednom od komentara na objavu o smrti legendarnog košarakaša napisao da zna tačan razlog ove tragedije:

  • “Dragi moji. Ja znam razlog. Ja znam šta se desilo tačno. Taj pilot je bio plaćeni ubica. Dobio je zadatak da u suicidalnoj misiji likvidira Kobija Brajanta, a ostale osobe su samo kolateralna šteta. Neke osobe sada zadovoljno trljaju svoje ruke. Imam i papire i potpise koji to dokazuju.” stajalo je u objavi, koja je doduše u vrlom kratkom roku bila obrisana, a profil je bio prijavljen i blokiran.

Da li treba vjerovati ovome? Da li je stvarno neko imao toliko jaku želju da ne gleda Kobija više među živima da je platio zbog toga plaćenog ubicu? I da li je moguće da je, ako je to tačno, taj ubica bio poginuli pilot?

Preporučujemo