Novo

DA LI JE BOLJA TA PEĆ ILI KLIMA? Električar Micić objasnio koje GREJANJE se najviše isplati, a šta je najopasnije!

I dnas za vas imamo jednu zanimljivu , ali i jako korisnu temu , a za koju ne sumnjamo da će vam biti od koristi , odnosno da će vas zanimati . Naime , kako smo videli kako to izgleda kada zima krene ranije , u poslednje vreme trpimo jako hladne dane , te je vreme došlo da se ggrijemo bna sve moguće načine . Naime , upravo zbog toga je jedan elektrotehničar upozorio na opasnosti , ali i govori0o o tome koja grejalica troši više struje , te sta je bolji izbor klima ili TA peć.

Tako je on objasnio da nikako ne bi trebali da sami pravimo kućne grejalice , a toga je se dotakao jer je nedavni video uzburka internet , a gde se uz pomoć saksija i sveća prave grijalice , pa je on istakao da se to nikako ne radi.

“Takvo grejanje nikako nije pametno, može da izazove da se malo ogrejete, a malo gušite u dimu. Potrebno je mnogo sveća, a dale bi vrlo lokalnu toplotu. Nećemo sigurno ložiti u dnevnoj sobi, to nikako nije dobro. Sećam se epizode iz sopstvenog života, bila je Nova godina, zapalili smo sveće na velikom stolu i dok smo se okrenuli, sveća se prevrnula i zapalila stolnjak. Sav vosak se prosuo i počeo da gori, i da nismo bili tu, moglo je svašta da bude. Ali i dim je takođe problem sa grejanjem kuće. Pašće nekome na pamet da se greje i na smederevac u stanu, da izvuče sulundar u dimnjak. Međutim, u zgradama su mnogi dimnjaci van upotrebe ili su na njih priključeni aspiratori iz kuhinja stanara. Ako uključite smederevac gde su priključili aspirator, komšijama će se stan napuniti dimom. Današnji uslovi života u urbanoj sredini nisu pogodni za takve poteze”, rekao je on. Ostatak ovde.