Zdravlje

Da li imate ove ranice u ustima? Sada je otkriveno zašto se javljaju: Neće vam biti nimalo drago- Evo kako da ih uklonite (SAVJET)

Mali čirevi nazivaju se čirima i obično se pojavljuju na jeziku, obrazima, usnama ili sluznici.

Iako nisu opasne, mogu biti veoma bolne, ali telo vam pokazuje da nešto nije u redu sa vašim telom i ove rane se mogu pojaviti kod mlađih ljudi, posebno devojčica, tokom drugog dela menstrualnog ciklusa. To često mogu biti alergijske reakcije, ali nisu virusni ili bakterijski fenomeni i takođe mogu ukazivati na nedostatak vitamina C i B12 u telu. Pacijenti sa protezama ili protezama treba da budu posebno oprezni jer dodatne rane dovode do ulceracije.

Možete se lako osloboditi nekoliko namirnica koje već imate kod kuće. Jedna od mogućnosti je mešanje soli sa vodom i protresanje vode kroz usta i grlo nekoliko puta dnevno. Možete napraviti meku pastu sa vodom i sodom bikarbonom. Ova pasta obično pomaže ljudima koji imaju problema sa kiselinom. Ova smeša sprečava razvoj upale i bakterija. Zato ne brinite ako vas malo ujedu.

Takođe možete uzeti rakiju i bolna mesta prekriti medom, koji će zadržati vlagu u sluzokoži i ubrzati proces zarastanja. To je zato što med ima antibakterijska i antioksidativna svojstva. Sve što treba da uradite je da sipate pamuk u med i nanesete ga na mesto gde je bol počeo.

Ostatak teksta pročitajte OVDJE.