Zdravlje

Da li imate jednu UPORNU DLAČICU NA BRADI? Stalno izrasta? NEMOJTE to olako da shvatite, EVO šta to znači(FOTO)

Danas pričamo o sve češćem problemu koji se pojavljuje kod većine žena u zadnje vrijeme. To su male dlačice na mjestu gdje dođu brkovi, kao i dlake koje rastu na samoj bradi.

Svi su veoma uplašeni i ne znaju kako ih se zapravo riješiti. Neke žene upotrebljavaju vosak protiv tih dlačica, druge brijaju, dok neke koriste pincetu kako bi popravile to.

Danas vam prezentiramo jednu kratku priču o tome zašto uopće rastu te dlačice i kako ih se barem na neko vrijeme možete bez previše problema riješiti. Estetski to uopće ne izgleda lijepo, a sigurni smo da imate noćne more zbog ove vrlo neugodne pojave. Hadley King, poznati dermatolog iz New Yorka, SAD, kaže da je riječ o kombinaciji genetike i muških hormona, koje jednostavno nije moguće ukrotiti.

Najčešće se javlja kod žena starijih od 30 godina, a zatim tokom godina muški hormon i testosteron jednostavno rade svoj dio posla. Sve ovisi o tome koliko je korijen te dlake jak, a imat ćete toliko problema, pa ako je vaša baka ili majka imala tih problema, vjerujte da ćete ih imati i vi, a to je neizbježnost protiv koje se jednostavno ne možete boriti.

Pored čupkanja, dosta se žena odlučuje za lasersko eliminisanje dlačica na bradi. To uopće nije opasno po zdravlje, izuzev ako se poklopi s neredovitom menstruacijom, pa, onda imate vrlo velik problem. Postoji šansa da imate problema s poicističnim jajnicima, i zato biste trebali konzultirati svog ginekologa. Jeste li ikada imali problema s ovim dosadnim dlačicama?