Zašto je lišće žućkasto? Zalijevam li dovoljno  biljke? Kako se riješiti ušiju sa biljke? Donosimo kratke i jasne odgovore na ova i slična pitanja koja su najčešći problem koji imamo sa biljkama. Ako je i vaše  cvijeće beživotno, listovi konstantno opadaju ili su požutjeli? Ovo je vaš sretan dan, jer vam donosimo recept za preparat koji će sigurno vratiti vaše biljke u život.

Sve što vam je potrebno:

– jedna kora od banane

– jedna kašika mljevene kafe

– jedna ljuska od jajeta

Priprema sastojka:

Sastojke ubacite u blender i prelijte jednom litrom vode, potom sve to dobro izmiksajte. Dobijenu smjesu kašikom pospite po biljci svakog dugog dana, a  rezultati će vas sigurno oduševiti.

 

Još par savjeta kako da održavate svoje biljke:

Lišće izgleda žuto i uvenulo – previše zalijevate svoju biljku. Loša drenaža zemlje može rezultirati zadržavanjem vode oko korijena. Osim što će korijen početi trunuti, postoji mogućnost stvaranja gljivice, a lišće će ubrzo početi venuti. Zemlji dodajte pijesak ili biljku presadite u teglu s otvorom na dnu, gdje će višak vode izlaziti.
Lišće je izbljedjelo i beživotno – biljci nedostaje sunca tj. sunčevih zraka. Jednostavno premjestite biljku i osigurajte da se ona ima dovoljno svjetlosti. Napomena, pazite da ne gleda na jug ako treba neko vrijeme provesti u hladu.
Lišće izgleda suho i pod rukom je hrskavo – biljci nedostaje vode i vlažnosti. Biljke redovito zalijevajte, ali nemojte pretjerivati s količinom vode, potrudite se da višak vode ima gdje izaći. Zaljevanje je najbolje raditi rano ujutro ili predvečer, kada nije prevelika temperaturna razlika između vode kojom zaljevate i zemlje.

Preporučujemo