Roger Federer je zasigurno najveći teniser koji se ikada pojavio u historiji bijelih sportova. Čovjek s najviše osvojenih titutla u historiji. Osvojio je sve što se može osvojiti.

Švicarac je u privatnom životu, potpuno povučen karakter, živi sa suprugom i troje djece u Švicarskoj i vlasnik je mnogih zaklada koje se bave humanitarnim radom. Uvijek se redovno brinuo za siromašnu djecu, finansira gradnju školi, a mnoge su mu afričke zemlje vrlo zahvalne.

Svi znaju kako izgleda njegova majka, a njegov otac je redovito na svakom turniru, i uvijek ga slijedi iz svečane lože. Ponosno nosi njegov brand RF, a na internetu je ovaj dan počeo kružiti zanimljiva fotografija njegovog pravog porijekla. Sudeći po ovoj slici, njegov otac je poznati srpski pjevač Nino Rešić, i prema svemu tome, nije daleko od istine.

federer-nino-resic-1000x0

U opisu ove slike napisano je: “Je li Federer tajni sin Nina, iz njegove tajne veze s djevojkom iz Švicarske, kada je imao samo 17 godina. Bio je u mladosti nestašan, zar ne?”

Jedan poznati švicarski novinar je, kada je ovo objavljeno, napisao: “Ne želim da vjerujem u to. Veliki Roger da je sin nekog srbina, dajte molim vas. On je za nas Bog, ambasador ove države”.

Šta je taj čovjek ovime htio da kaže, ne želimo komentarisati (posebno ne što je napisao “srbin”, a ne “Srbin”), ali svakako to ni malo niti utiče niti mijenja mišljenje javnosti – Roger je jedan od najvećih i svakako nam svima treba biti čast što imamo mogućnost gledati ovakvo ime na teniskim terenima, neko uživo neko preko malih ekrana.

Šta mislite Vi, je li Roger Federer sličan s Ninom? Pišite nam svoje komentare, mišljenja i utiske.

Izvor: Nezavisni Portal