Poznati i visoko cijenjeni znanstvenici sa Univerziteta u Queenslandu otkrili su da je 48 godina prosječna dob, kada normalna žena bez zdravstvenih problema, počinje doživljavati simptome menopauze. U tom razdoblju mogu imati velike probleme s problematičnim hormonima, a njihove promjene odražavaju nelagodu i svakodnevnu nervozu.

Počinjemo od promjene ženskog i tako dekadentnog raspoloženja. Bez ikakvog uzroka, ili neugodne situacije, žena može lako ispasti iz takta u to vrijeme. Kako vrijeme prolazi, ovi intervali s naglim promjenama raspoloženja postaju sve rjeđi.

Slikovni rezultat za menopauza

Menopauza je normalan dio života, većina žena ima slične simptome, mali dio upale čak i u depresiji. Oni postaju strašno osjetljivi na fizički i psihološki način. Ako primijetite da imate više takvih trenutaka tokom dana, kada bez razloga padnete u depresiju, slobodno potražite pomoć liječnika.

Još jedan, vrlo, vrlo važan i neugodan simptom su nagli naleti topline i znojenja. U početku se osjećaju jaka vrućina, znojenje i crvenilo u cijelom tijelu, osobito na licu i vratu, kako bi se potom vratili u ekstrem, kako bi se osjećali hladno. Kako biste barem uklonili ovaj simptom, smanjite pušenje i unosite zdraviju hranu.

Slikovni rezultat za menopauza

Jedan od najgorih simptoma je nesanica i problemi sa spavanjem. Pokušajte spavati s toplim tuširanjem prije spavanja i uzmite šoljicu toplog mlijeka. Isključite TV i isključite mobilni uređaj i pokušajte spavati.

Slikovni rezultat za menopauza

Studije na Univerzitetu u Illinoisu također su pokazale da neke žene u ovom osjetljivom razdoblju mogu imati problema s pamćenjem. Ne brinite, sve će proći vrlo brzo.

Izvor: Žena Portal

Preporučujemo
Loading..