Novo

CRNE VESTI UPRAVO JAVLJENE: Umro je ON! CELA REGIJA UPLAKANA! Kako je moguće da ga više nema – TUGA DO NEBA!

Svaki danom imamo priliku da saznamo da neko od nas više nije sa nama a o tome šta se dešava nakon sm rti ode na velike diskusije, i tako dok jedni misle da se sa smr ti završava vaš životni vek, sa druge strane tu su oni koji veruju da tada počinje neki drugi život. Dok u Aziji veruju da se ljudski život nastavlja u formi životinje, dok u Indiji se veruje da postajete neka biljka.

Danas u nastavku donosimo tužnu vest da je preminuo pozorišni i filmsi glumac Ratko Polič Rac a to je saopštilo Udruženje dramskih umetnika Slovenije. Radko Polič je rođen za vreme Drugog svetskog rata u črnomlju, a diplomirao je na katedri drama i umetnički govor na AGRFT-u 1965. godine. Također, bio je i glumac koji je stvorio više od stotinu pozorišnih, preko pedeset filmskih i desetine radijskih uloga.

Radtko Rac je ostavio neizbrisiv trag u pozorištu u Sloveniji, a spisak njegovih uloga po kojima će ostati u sećanju publike i slušalaca zaista je dugačak i neprocenjiv. Rac je bio i jedan od najcenjenijih filmskih glumaca kako u Sloveniji tako i zemljama bivše Jugoslavije. Radko Polič, jedann od najznačajnijih jugoslovenskih glumaca kojeg publika najbolje zna kao kapetana Ditriha iz „Balkan ekspresa”, progovorio je o tome kako je u poslednjih sedam godina čak četiri puta umro, a onda i o atentatu koji su pokušali da izvrše na njega tokom devedesetih.

On je još uvek aktivan protekle godine je izdao svoju autobiografsku knjigu, snimao i za tv ali otežano priznaje jer mu je prema sopstvenom priznanju, zdravlje katastrofa.