Novo

CRNE VESTI Š0KIRALE SVE! UPRAVO SAOPŠTENO: Umro VELIKAN, TUGA DO NEBA!

U nastavku donosimo jako tužne vesti koje su mnoge šokirale i ostavile bez reči. Mi u nastavk donosimo vest o smrti jednog poznatog velikana, a njegova se porodica oprašta od njega, a njegove kolege je pogodila ova vest. Tvorac seijala filmova avanture šerloka holmsa i Dr Votona, preminuo je u 91 godini, a ovo se saznal jutros nakon poziva diektorove ćerke, a sahranu će obaviti savez kinematografa Sankt Peterburga gde je on zapravo živeo.

Igor Maslenjikov je sovjetsk i ruski filmski reditelj, scenaista filmski producent, nastavnik, Narodni umetnik RSFS, laureat Državne nagrade Ruske Federacije. Rođen 26. oktobra 1931. u Nižnjem Novgorodu. Među njegovim poznatim rediteljskim delima su Pikova dama, Zimska trešnja, Jaroslavna, Kraljica Francuske. Njegov poslednji film, Bankrot, objavljen je 2009. On je svoj prvi film Maslenjikov je snimio prilično kasno sa 36 godina, sa zadovoljstvom je slikao za decu, zanimala ga je i sudbina žena, što se ogledalo u ne manje poznatoj i omiljenoj publici trilogiji “Zimska trešnja”. „Ostavio me je sa najsjajnijim, najslađim, drugarskim osećanjima. Bio je jednostavan čovek, nesklon samoveličanju, ali veoma suptilan reditelj koji je davao precizne zadatke”, oglasio se njegov kolega.

Jako dobar drug je bio uvek je išao prema osećanjima i željama, a nikada neću zaboraviti rad koji smo radili sa njim u raznim filmovima, predstavama i još mnogo toga. Duboko žalim za njegovom smrću. Najpoznatije slike Maseljenjikova su serijal filmova o Šerloku Holmsu i dr Votsou u kojima su glavne uloge igrali glumci Livanov i Vitalij Solomin. Također, Maslenjkov je snimio seriju slika “Zimska trešnja”, filmove “Trkači”, “Sentimentalna romansa”, “Jaroslavna, kraljica Francuske”. Režiser je bio predsednik peterburškog filmskog studija „Triniti Bridge”.