Zanimljivosti

Čovjek sagradio kuću o kojoj BRUJI INTERNET: Kad vidite njen izgled, NIŠTA VAM NEĆE BITI JASNO (FOTO)

Danas vam govorimo malo o nekim bizarnim i krajnje neubičajenim arhitektonskim rješenjima i otkrićima.

Danas se na internetu može vidjeti mnogo toga, a svi mogu lako vidjeti i neke neobične građevine negdje na drugom kraju svijeta, ili pak neke zaista prekrasne građevine, remek djela, za koja se pitamo kako su ljudi to uopšte mogli napraviti? Kako su arhitekte to mogle smisliti? To su definitivno pravi genijalci.

Danas ćemo, ipak, o onim suprotnim stvarima. Postavit ćemo isto pitanje – kako je arhitekta mogao to smisliti, ali ne kao kompliment. Naime, danas ćemo govoriti o jednom gospodinu, penzionisanom arhitekti koji je u ovo teško vrijeme krize i problema javnost ostavio bez komentara zahvaljujući kući koju je potpuno sam projektovao, a potom svojim dvjema rukama sam napravio.

On je u ovom slučaju išao protiv sile gravitacije i na taj način je svim kritičarima dokazao da kuća može da se napravi i na nešto malo drugačiji način.

Ovaj se čovjek inače zove Valdevino Miguel Da Silva (65) i njega je njegova vlasti supruga prozvala ludim kada je vidjela šta on planira da uradi. Ali ispostavilo se da je ovaj genijalac od samog početka imao viziju, te da će zbog toga njegovo ime sasvim sigurno ući u udžbenike.

Kako možete vidjeti na fotografiji, njegova unikatna kuća je potpuno funkcionalna i ovo je zapravo prva kuća na svijetu koja ima ovakav oblik. Kao što se može vidjeti, krov je zapravo temelj kuće, a temelj je krov. I ulazna vrata nalaze se na vrhu kuće, pa su potrebne ljestve da bi se ušlo u kuću. Naveo je da će napraviti stepenice kada se malo odmori.