Novo

ČOVEK JE SUVO ZLATO! Penzionerima za Svetog Nikolu po 5.000 dinara! EVO šta će dobiti ostali radnici…(ČUDO)

Danas ćemo ponovo malkice pričati o aktuelnom predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji je u zadnjih 10 mjeseci napravio definitivno pravi posao u vezi sa svojim građanima.

Bila je vrlo velika novčana pomoć, po 100 eura u vrijeme pandemije koronavirusa, što nije uopšte mala stvar ako uzmemo li u obzir da zemlje u okruženju po tom pitanju nisu učinile apsolutno ništa posebno.

Također je pomogao preko 3000 malih poduzeća s uplatama od po 3 minimuma, a nisu bili zaboravljeni ni umjetnici, glumci i pjevači kojima je također u tom periodu pomogla država, jer je dobro poznato da u zadnjih 10 mjeseci nije bilo emisija ili koncerata. Poslije toga pomogao je također zdravstvenim radnicima jednokratnom pomoći, a sada od 1. januara najavljuje povećanje plaća za sve zaposlenike u ovom sektoru.

Aleksandar Vučić nije zaboravio ni najugroženiju kategoriju, a to su sigurno penzioneri, kojima je već jednom prethodno povećao penziju, a od 1. januara se očekuje novi porast od 5,4%. Sada vam donosimo nove i vrlo lijepe vijesti. Sinoć je predjsednik gostovao na RTS-u i kazao da je otvorena najnovija bolnica za Kovid u Batajnici s 930 kreveta. Isto tako je najavio da su stigle i prve vakcine iz Rusije koje će biti dostupne vrlo brzo i bit će skroz besplatne.

Danas je donesena jedna odluka, a to je da će se za sve ugostitelje i hotelijere isplaćivati ​​jedna minimalna plaća, a to je ukupno oko 72.000 ljudi u Srbiji. Isto tako je odlučeno da će 16. i 17. ovog mjeseca 1.720.000 penzionera u Srbiji dobiti jednokratnu pomoć od 5.000 dinara. Povećanje penzija, kao što smo ranije već rekli, uslijedit će od 1. januara 2021. godine.