Savjeti

ČITAV ŽIVOT POGREŠNO PERETE POSTELJINU I JORGANE: Sara je otkrila GENIJALAN TRIK, ovo će vam OLAKŠATI ŽIVOT! UVJERITE SE I SAMI

Na jednoj popularnoj Facebook stranici “Mame koja čiste”, jedna gospođa i profesionalna domaćica je podijelila slike jorgana nakon što ga je odlučila oprati.

Kazala je da je se šokirala prljavštinom koja je izlazila iz njega iako se ona brine za njega i pera ga relativno često.

Izvjesna Sara je iz Australije i rekla je da redovno pere pokrivače i jorgane u svojoj veš mašini. Ali, odlučila ih je duboko oprati kad je na internetu pronašla jedan vrlo jednostavan savjet.

Trik je vrlo jednostavan – sve što trebate učiniti je ostaviti jorgan u kadi koju ćete napuniti vrućom vodom i tako ćete je ostaviti da stoji par sati. Nakon što prođe vrijeme, stavite ga u svoju veš mašinu na kraćem programu, a poslije toga možete ga ostaviti da se osuši.

Učinila je sve to, a kad je vidjela rezultate, ostala je bez riječi. Preciznije, količina prljavštine koja je ostala u kadi nakon što je namočila pokrivač iznenadila ju je.

„Perem jorgane i prekrivače jednom mjesečno u veš mašini, ali ovog mjeseca odlučila sam isprobati ovu metodu. Poslije svega pola sata vidjela sam koliko je prljava voda u kadi i bila sam iznenađena i posramljena. Ovo je užasno odvratno. Bila sam zaprepaštena, ali dobila sam potrebu da to podijelim. Ne mogu vjerovati da sam spavala pod ovim“, napisala je pored slika koje je objavila.

Puno ljudi se odazvalo ovoj slici i reklo je da su i oni isprobali ovu metodu i dobili iste rezultate.