Jeste li se ikad zapitali koji je pravi način pranja kade?

Uvjereni smo da 90 posto ljudi opere kadu na pogrešan način, a mi ćemo ukazati na najveću grešku koju čine manje ili više – gotovo svi. Prilikom pranja sigurno je prskati dezinfekcijskim sredstvom, ali sigurno ćete razočarano reći da nema apsolutno nikakvog efekta, osim ako ne dopustite da stoji najmanje pet minuta.

Većina čistača treba neko vrijeme da primijeti učinak i likvidira sve bakterije.

Nekima od njih može biti potrebno pet, pa čak i 10 minuta, ali kako se ne biste previše umorili, najbolje bi bilo da isprskate kadu, očistite sve ostalo u kupaonici, a zatim se vratite, očistite i isperete.

Kad je u pitanju tuš, koji uvijek izgleda masno i prljavo, pun kamenca bez obzira koliko se često pere, preporučujemo da ga temeljito operete svaka tri mjeseca automatskim čistačem. Konačno, kada su u pitanju začepljeni odvodi, trebali biste izbjegavati upotrebu jakih hemikalija za ispuštanje jednakih količina octa i sode bikarbone u odvode, ostavljajući ih dobro pjenastim, a zatim sipajući više kipuće vode.

Mnogi sigurno nisu znali ove zanimljive trikove i savjete, ali nadamo se da će im sada, s obzirom da ih sada znaju, pomoći da mnogo bolje i detaljnije očiste svoje kupatilo, od kade do tuša do česme i podova.

Za one koji su već možda od ranije znali ove trikove i savjete, ako ništa – neka ovo bude podsjetnik da bi trebali ubrzo ponovo očistiti i oprati kupatilo, ako to nisu uradili već prije par dana.

Preporučujemo
Loading..