Novo

ČITAV BALKAN NA NOGAMA, Holivud nam se DIVI: Jedan od najvećih glumaca citirao izjavu našeg POZNATOG POLITIČARA, rekao da mu je on IDOL. Svi u NEVJERICI (FOTO)

Jedna od ubjedljivo najvećih zvijezda Hollywooda bez ikakve sumnje je Leonardo DiCaprio, koji ima neke zaista majstorske uloge u mnogim filmovima i počeo je glumiti vrlo mlad.

Ne postoji, vjerujemo, niko na svijetu ko nije čuo za njega ili pogledao barem jedan od njegovih mnogobrojnih filmova, a među najpopularnijima je zasigurno Titanic u kojem on igra glavnu ulogu. Mladi Jack  je tada umro u potonuću ovog broda kako bi spasio ženu koju je volio. Mnogi vjeruju da je velika nepravda jer DiCaprio tada nije dobio Oscar za tu ulogu.

Privatno, Leo je poznat kao veliki filantrop i borac za zaštitu okoliša  i vrlo je aktivan u raznim projektima koji su pokrenuti na ovom području. Uz svoj osobni angažman, uložio je i velike svote novca koje je zaradio glumom kako bi postigao taj cilj. Da je vrlo dobro informiran o onome što se u svijetu trenutno događa u pogledu zaštite okoliša, pokazuje primjer koji vam danas donosimo.

Naime, upoznat je sa situacijom u Bosni i Hercegovini u kojoj se građani bore protiv izgradnje hidroelektrana na rijekama jer ne žele da sve rijeke u državi budu zagađene. Na svojoj službenoj Facebook stranici ovaj je poznati glumac zatražio i od Vlade Federacije BiH da obavezno zaustavi izgradnju hidroelektrane. Također je objavio izjavu u kojoj navodi da čeka rezultat kampanje koju je pokrenula vlada za zaustavljanje izgradnje hidroelektrana i očuvanje posljednjih prirodnih rijeka u ovoj zemlji.

Podržao je tom prilikom i premijera Fadila Novalića, koji je također dao izjavu na tu temu, rekavši da osobno podržava nevladine udruge i projekte te da je veliki zaljubljenik u prirodu te da također vjeruje da su čiste rijeke važnije od hidroelektrana, pogotovo mu je drago što BiH ima dovoljno energije i ne mora je uvoziti.