U vrijeme u kojem vlada ekonomska kriza, ljudi su spremni da urade svakakve stvari da bi držali glavu iznad vode. Žene su tu u specifičnoj poziciji, naročito one koje nisu završile školu te su zbog toga prinuđene da rade svakakve poslove za običnu siću.

Ako tome još dodamo i činjenicu da i muževi nisu zaposleni, nevolja je još veća. Gore je samo ako takav par imaju djecu. Eh onda je žena opasno nagrabusila.

Mi vam danas donosimo jednu priču o ženi koja vjerovatno ima najgori posao koji može postojati na svijetu. Vjerovatno ste već nekada čuli za one žene koje čiste, rade higijenske poslove i domovima bogataša kako bi mogle da prehrane svoju porodicu i sebe. Tu naravno postoje mnoge priče. Ima i pozitivnih i negativnih.

“Ja sam čistila kuću jednog bogataša kako bi mogla da nahranim svog muža, sebe i naše dijete. Muž mi je invalid i ne može ništa da radi. Doživio je tešku saobraćajnu nesreću i sada je prikovan za kolica. Njegova penzija je dovoljna samo za ono osnovno. Jedva krpimo krajeve, od mjeseca do mjeseca.

Stariji čovjek kojem čistim vilu, ima 70 godina, ali je jako vitalan za svoje godine. On je jednog dana, dok sam radila kod njega, počeo čudno da me gleda. Kroz mene je prošao strah. Detaljno me je promatrao dok sam čistila.

Ali, ipak sam odlučila nastaviti da radim i onda sam primjetila da mi se primiče. Prikučio mi se odstraga, uzeo za ruku i rekao da sjednem kratko da popričam sa njim. Prepala sam se. Priča kako me je promatrao već danima i da ga baš podsjećam na njegovu pokojnu suprugu. On zna kako moja porodica teško živi, i kako kaže, s obzirom da mu nije ostalo još dugo da živi, odlučio je svo svoje bogatsvo da ostavi meni i mojoj porodici. Obzirom da nema djece, šta reči na to?

Preporučujemo