U vrijeme kada je kriza svima na ovim prostorima, ali i u cijelom svijetu pokucala na vrata postalo je veoma teško naći pristojan posao, sa školom a kamoli bez, a da je taj posao pritome dobro plaćen i da može da nam pomogne u ovim kriznim periodima.

Naročito je teško ženama jer se tu najčešće dešava omalovažavanje od strane šovinističkih privatnika. Žena iz priče koju vam danas donosimo je u braku sa muškarcem koji je zbog tragičnog spleta okolnosti ostao potpuni invalid prikovan za krevet. Ona još ima i dvoje male djece.

Ona je naravno jedina u porodici koja zarađuje, a trenutno radi kod jednog bogataša, udovca koji ima 76 godina u njegovoj ogromnoj vili. Ona je čistačica. Redovno je isplaćuje, nikada nije dan zakasnio sa platom i nikada je nije zakidao. Ali, nije previše komunicirao sa njom.

Sve što joj je govorio svodilo se na jednostavne naredbe i plan njenog čišćenja za taj dan. Naravno neke teže stvari joj nije dopuštao da radi, stvari za koje je potrebna muška ruka. Tada je zvao majstore. Ona mu je jedan dan sasvim normalno čistila sobu i on se odjednom pojavio na vratima i kazao joj da sjedne i da ima nešto veoma bitno da joj saopšti. Prepala se jer je prva njena pomisao bila da je dobila otkaz.

Crne misli su se nagomilavale u njenoj glavi. Nije mogla da razmišlja. Šta će sad ako dobije otkaz? Kako će prehraniti porodicu, brinuti se o svom bolesnom mužu, djeci? Međutim onda se desilo nešto neočekivano.

Rekao je kako je slučajno prije par dana načuo kako ona na telefon priča o svom bolesnom mužu i odlučio joj je pomoći. Kazao je kako je ona izuzetno vrijedna i veoma ažurna, jako odgovorna osoba, te ga je to podsjetilo na njegovu pokojnu suprugu. Ali obzirom da nema nikog u porodici, odlučio je da sve što ima pokloni njoj i njenoj porodici, te je već sastavio i ovjerio testament. Isto tako, naredio je da ona sutradan preseli skupa sa svojom porodicom u njegovu vilu, koja je ogromna i ionako polu prazna.

Zaplakala je. Nije mogla da vjeruje da još uvijek na svijetu postoje tako dobre osobe.

Preporučujemo
Objavljuje BestBuy ShopSrijeda, 20. svibnja 2020.