Zdravlje

Čišćenje pluća ruskim narodnim lijekovima: Izbacite sluz, oslobodite disajne puteve, riješite se astme i bronhitisa!(RECEPT)

Zdrava pluća se gotovo uvijek potpuno sama čiste. Ali uvećano zagađenje okoliša, aktivno i pasivno pušenje, veoma česte respiratorne bolesti dovode do toga da naša pluća jednostavno nemaju vremena za čišćenje.

Mikrobi i bakterije naseljavaju se u njima i uzrokuju rizik od bolesti, nerijetko i vrlo ozbiljnih bolesti. Ovim tehnikama možete očistiti dišne ​​putove kod kuće, ojačati zdravlje i izdržljivost pluća.

How Do the Lungs Actually Work? – Penn Medicine

Kako očistiti pluća?

1. Posturalna ili pozicionirana drenaža

Ove vježbe će vam pomoći da se riješite eventualnih problema s disanjem – kratkoća daha, plitko disanje, brzo i plitko disanje itd. U tim momentima trebali biste u svakom slučaju nazvati hitnu pomoć, ali dok čekate pomoć ili prije nego što posjetite liječnika, ovo stanje možete ublažiti ovim vježbama:

– Lezi na leđa. Savijenu prostirku ostavite ispod zdjelice tako da su rebra u nižem položaju u odnosu na zdjelicu. Udahnite polako kroz nos i izdahnite kroz usta tako da vrijeme izdisaja bude duplo duže. Relaksirajte par minuta u tom položaju.

Lung scans of COPD patients can reveal heart disease — and death ...

– Lezi na svoju stranu. Stavite jastuk ili samo ruku ispod glave. Postavite zatim presavijenu deku ispod svoje strane. Udahnite polako kroz nos i izdahnite kroz usta, ali neka vrijeme izdisaja bude duplo duže. Ostanite u tom položaju par minuta, a onda se potom prebacite na drugu stranu i ponovite ovu vježbu.

– Lezi na trbuh. Stavite nekoliko jastuka ispod trbuha, tako da je ovo područje iznad vaših prsa. Lagano poduprite glavu rukama za udobnost. Udahnite polako kroz nos i izdahnite kroz usta. Neka izdisaj bude duplo duži od vremena udisanja. Ostanite u ovom položaju par minuta.

Ostatak teksta pročitajte OVDJE

Coronavirus in the Lungs: What Does COVID-19 Really Do to Your Lungs?