Pretpostavljamo da do sada niste smislili pravi način upotrebe običnih uložaka

Korišćenje uložaka je tako jednostavno, ali ako pogriješite, može izazvati puno nereda. Koliko puta ste videli crvenu tačku na svojim pantalonama? Sve su to spletke koje nas vode do današnje teme koja je vrlo zanimljiva.

Rješenje prvog problema je provjeravanje kertridža redovno, po mogućnosti svaka dva sata, a ako je skoro pun, zamijenite ga novim. To, naravno, svaka žena mora od ranije znati. Da biste riješili drugi problem, morate da stavite kertridž na odgovarajuće mjesto na donjem vešu kako vam menstruacija ne bi prošla kroz odjeću.

Slijedite, stoga, ova uputstva: Prvo uklonite poklopac sa kertridža i povucite krila u stranu. Zatim postavite kertridž tako da krila dosegnu tačno u sredinu vašeg donjeg veša, a zatim ih zakačite za veš da se kertridž ne može pomjerati. Širi dio treba da bude postavljen na prednjem dijelu vaših gaćica, a ne na zadnjoj strani. Da biste osigurali da je kertridž u pravilnom položaju, povucite veš i kontejner treba da pokrije vašu vaginu.

Menstruacija se javlja kada je vaše tijelo dovoljno zrelo da rodi dijete. Svakog mjeseca redovno, sluznica vaše maternice postaje deblja nego inače i jajnici vam otpuštaju tvari. Ako speerma oplodi jajnik, tkivo ostaje tamo gde je neophodno da pomogne u vašoj trudnoći. Ali ako jajnik nije oplođen, vaše tijelo onda ljušti tkivo kroz vaginu. To tkivo je krv koju vidite i taj mjesečni proces se naziva menstruacija.

Kako vi koristite svoj uložak? Da li ovako kako je opisano u tekstu ili imate neke svoje tehnike?

Preporučujemo
Objavljuje BestBuy ShopSrijeda, 20. svibnja 2020.