Ne postoji neko ko ne uživa jesti ukusnu pizzu, tako da je danas vrijeme kada imamo sve moguće i nemoguće vrste pizze i zato možemo još više uživati u njoj.

Mogli bismo isprobavati novu vrstu svaki dan, ali postoji jedna stvar koju svi definitivno godinama radimo pogrešno, a da to nismo čak ni znali, a nismo mogli ni pomisliti da griješimo.

Sigurno ste se zadivili kada ste pročitali naslov ovog teksta, a zatim vas je zanimalo koji je to pravi način jedenja pizze. Pizza je vrsta jela koje, kako svi sigurno znamo, potiče iz italijanske kuhinje, tačnije iz Napuljske regije. Sastoji se od tankog i vrlo često okruglog tijesta koje je obloženo ukusnim sosom, a zatim dolazi sa raznim mogućim i nemogućim dodacima, zatim pečenjem, a na kraju dolazi najljepši dio kada je pojedemo.

Pizza je mega popularno jelo koje je poznato danas u cijelom svijetu, posebno zbog toga što su njeni osnovni sastojci jeftini i jako lako dostupni. Nju takođe nije teško napraviti, a treba samo nekoliko minuta da majstor napravi jednu cijelu pizzu i stavi je da se peče. Tada se nakon svega toga postavlja pitanje kako je onda pravilno jesti?

To podrazumeva da nikada, ni u najluđim snovima, ne smijete koristiti nož ili viljušku, dok pizzu treba presaviti prije konzumiranja. Poznati kuhar iz Italije, imenom Stefano Siren, kaže, nakon što je više puta padao u nesvijest jer je viđao pogrešno jedenje pizze, da je mekoća kore za pizzu veoma bitna, i savjetovao je da cjelokupnu pizzu morate saviti u četiri dijela kao jedan novčanik. Morate da uhvatite dobro ivice pizze, a lijeva i desna strana treba da se dodiruju jedna uz drugu, što olakšava grickanje.

Preporučujemo