Svakako, jabuka je najzdravije voće na svijetu. Jedna jabuka na dan i svi će vam se problemi oduzeti. Znanstvenici kažu da dobar dio korisnih bakterija koje se nalaze u jabuci baca u kantu za smeće. A to sigurno ne bi smjeli činiti.

Ovo je priča i tvrdnja koja drži vode, naime, istraživači na Tehnološkom Univerzitetu u Grazu testirali su stabljike, koštice, sjemenke i koru organskih jabuka i jabuka kupljenih u supermarketima, koje su tri puta lošije po kvaliteti. Rezultat je pokazao da sjemenke i stabljike jabuke sadrže korisne bakterije, a mnoge od njih bacaju.

U jezgri se, između ostalog, nalaze laktobacili – bakterije koje se nalaze u probioticima, kojima ljudi koji vode zdrav život danas bacaju beznačajne količine novca, a nalaze se u običnoj jabuci, koja je mnogo puta jeftinija.

Ali, dok organske jabuke i jabuke iz obične trgovine prehrambenih proizvoda imaju približno jednaku količinu dobrih bakterija, organske one i dalje imaju znatno raznovrsniju i na mnogo načina bolju, ravnomjerniju i drugačiju količinu bakterijske zajednice i učinkovitije zdravstvene učinke na potrošača.

Što se tiče zdravlja našeg crijeva, što je za nas vrlo važno, još uvijek ne znamo je li više bakterija povoljnije, ali ovo je zanimljivija studija koja će nas, nadamo se, dovesti do temeljitijeg i iscrpnijeg istraživanja dijelova hrane na koje inače baratamo. Tako je barem rekla glavna medicinska dopisnica američkog časopisa, dr. Jennifer Aniston

Izvor: Balkanlifetoday.info

Preporučujemo