Ellsworth Verham tokom čitavog svog života nikada nije bio bolestan, i to zahvaljujući samo jednom piću, te tvrdi da je zbog tog pića on živio do vrlo stare dobi.

Verham je inače bio po zanimanju kardiolog, a preminuo je u dobi od 104 godine. Do svog posljednjeg dana na Zemlji bio je aktivan i vitalan, nikad nije koristio štaku i ostala pomagala, a svakodnevno je radio u svom vrtu. Rekao je da je to za njega najbolja vježba.

Za šta je dobra surutka |

Tajna ove njegove zdrave dugovječnosti leži u samo jednom piću – sirutki. Koliko je ovo piće stvarno moćno, pokazuje činjenica da on nije jedini čovjek koji je doživio stotinu i više godina, a on se zaklinje u snagu sirutke. Thomas Parr i najstarija žena na svijetu Jeanne Calment koja je živjela do 122 godine također su pili ovo piće.

Sirutka je inače proizvod koji se proizvodi u proizvodnji sira i jogurta, a u njoj inače ostaje najbolji i najvrjedniji sastojak u mlijeku: vitamini B i E, minerali i mliječni šećer koji su veoma bitni za izgradnju najfinijih veza u mozgu.

Sirutka sadrži protein koji timulira funkcije imunološkog sistema, pomaže u izgradnji vaših mišića, regenerira želudac i jetru i omogućuje neprekidni rad crijeva.

Surutka sa limunom: Čisti jetru, jača imunitet, pomaže kod ...

Kako bi se najbolje iskoristio ovaj napitak, stručnjaci savjetuju da se pije najviše pola do jedne litre sirutke dnevno. Najbolje bi bilo koristiti kozju sirutku, jer ona ima više koristi za tijelo od kravlje surutke.

Sirutka inače utiče na gotovo sve dijelove vašeg tijela, pa ne čudi što je nazivaju i eliksirom mladosti.

Ostatak teksta OVDJE

Seljački napitak, spas kod svake bolesti: Šta sve leči obična surutka!

Preporučujemo