I danas ćemo se posvetiti opuštajućim temama i probati se malo relaksirati. Već ste prije na našoj stranici mogli pronaći jako zanimljive članke, o raznim pitalicama i mozgalicama. Mi smo na taj način htjeli ispitati koliko ste rođeni za ovakve stvari, i kako vam intuicija radi u ovakvim stvarima. Sa druge strane, na ovaj način ćete ubiti koju minutu ovih sparnih i jako toplih dana u svome danu. Pa da krenemo.

Image result for mozgalice i rebusi

Ako ste vidjeli naslovnu fotku onda ste sigurno primjetili da na  prvi pogled će vam se sigurno učiniti da su lijeva i desna slika iste i možemo odmah da vam kažemo da griješite. Ovo je mozgalica koja u ovom trenutku obilazi svijet, i stvarno je zadala velike probleme svima. Zadatak je vrlo jednostavan,  treba pronaći 11 razlika između njih, uključujući i crvenu crtu.

mozgalicaOva naime jako jednostavna fotka, se brzinom munje proširila društvenim mrežama, ali i internet portalima i na taj način privukla jako veliki brojh klikova, a frustrirani ljudi se ne snalaze baš najbolje sa pronalaženjem svih razlika. Dobro pogledajte sliku pa pokušajte i sami da nađete svih 11 razlika.

Znači imate vremena ispod jedne minute, znači 50 sekundi. Ako je riješite ispod ove norme vi ste naprosto rođeni za ovakve vrste pitalica. Ako vam baš ne ide, evo i slike rješenja. Da li ste ikako razmišljali u tom pravcu? Javite nam vaše zapažanje, i koliko vam je uopšte trebalo vremena da riješite ovu začkoljicu.

mozgalica1

Izvor: Nezavisni Portal

Preporučujemo