Home Novo Cijeli region je zanijemio od sramote kad su saznali na šta je...

Cijeli region je zanijemio od sramote kad su saznali na šta je crnogorski predsjednik potrošio 30 hiljada eura: Nikad neće oprati ljagu sa svog imena

65
0

Milo Đukanović, crnogorski predsjednik, prije dvije godine istresao je čak 30.000 eura, sve kako bi se nazvala jedna vrsta orhideja u Singapuru po njemu, tvrde crnogorski mediji.

Odavno je poznato da je prije dvije godine po njemu ime dobio ovaj egzotični cvijet, ali se tada tvrdilo da su ga vlasti u Nacionalnom vrtu orhideja u Singapuru izradile kako bi odali počast tadašnjem premijeru Đukanoviću, koji ih je tada posjetio.

Međutim, sada postoji sasvim druga priča, a to je da je Milo ipak za tu čast platio 45 hiljada singapurskih dolara, što je oko 30 hiljada eura.

“Ali na tablici u Singapuru u botaničkom vrtu nalazi se: Ova orhideja nosi ime po crnogorskom premijeru Milu Đukanoviću, povodom svog posjeta Nacionalnom vrtu orhideja.” pišu crnogorske medije.

Drugim riječima, Đukanović je obećao prije godinu dana da će se vratiti u predsjednički naslonjač kako bi radio za gospodarski rast, zaustavljanje korupcije i kriminala, svladavanje podjele društva i jačanje položaja države u međunarodnoj zajednici, a nakon samo godinu dana na ulici je dočekan s hiljadama demonstranata. građana koji tvrde da su bili zarobljeni u institucijama, a optuženi za korupciju od strane bjegunca biznismena koji je bio donedavno blizak vlastima. I provladini srbijanski mediji prikazuju ga kao Kim Jong Mila s frizurom predsjednika Sjeverne Koreje, a diplomati i komentatori kažu da je vrijeme došlo se napusti stolica.

U jednom intervjuu koji je jednom dao, Đukanović se pokušao opravdati izgovorom da očekuje više vremena da se usredotoči na neke od prioriteta koje je predstavio u svojoj kampanji i koje je naglasio u svom inauguracijskom govoru.

Ali, na evidentnu konstataciju da on ne treba čekati na ponudu opcija i na dogovor ko bi ga mogao skinuti sa vlasti, on je bez razmišljanja odgovorio da nema šta da se brine jer niko nije dovoljno sposoban da ga sruši.

Ako kupovina vrta orhideja ne govori dovoljno o njegovoj prepotentnosti i narcisoidnosti, onda ne znamo šta drugo može. Možda ova izjava da ga niko ne može srušiti.

Izvor: Zanimljivosti Balkan