Postoje neke ličnosti iz svijeta umjetnosti koje su nekad bile tako popularne da su svi na ovom području znali za njih, pa sz iz nekog razloga jednostavno nestali s scene, te da bi se poslije bukvalno svaki njihov trag izgubio, pa se zbog toga za neke ljude i ne zna gdje su i kako su završili.

Tako je Savina Geršak prije mnogo godina bila smatrana jednom od najljepših glumica u bivšoj Jugoslaviji. Nije postojao muškarac kojeg ona nije tada privlačila, a onda je prije 30 godina samo riješila napustiti glumačku profesiju i nestala.

Savina je kod nas ostala zapamćena po ulozi u filmu “Neviđeno čudo” Živka Nikolića koji je bio snimljen davne 1984. godine, a koji je poznat i po tome što se Savina u tom filmu pojavila potpuno gola i zbog toga je ona postala seksualni simbol Balkana i cijele bivše Jugoslavije.

U intervjuu za jedne novine, Savina je svojevremeno rekla da je posljednji film snimila 1990. u Americi, te da je u karijeri snimila ukupno 15 filmova. Iz Jugoslavije je najprije otišla u Rim, a potom onda u Ameriku, gdje je snimila par filmova, a u međuvremenu je čak postala i majka dvoje djece, a kasnije se vratila u Rim.

Danas je Savina miljama daleko od glume i filma i bavi se psihologijom, što je oduvijek bila njezina velika ljubav, pa za sebe kaže: „Završila sam studij psihologije. Željela sam studirati, to je bila moja velika želja. Oduvijek me je, još kao jako malu, privlačila medicina. Cijelih 11 godina škole, jer je to tada bilo pet godina fakulteta i šest godina prethodnog školovanja. Sada sam psiholog-psihoterapeut. Ured u Rimu imam s kolegom.

Preporučujemo