Novo

CIJELI BALKAN APLAUDIRA OVOM ĐAKU PRVAKU! Održao je LEKCIJU PRIMITIVNOJ novinarki – REKAO JOJ SVE ŠTO MISLI O KORONI (VIDEO)

Čitav je svijet cijelu ovu godinu u teškoj borbi protiv pandemije koronavirusa, a što je još gore, ne možemo vidjeti kraj ove krize, iako su već najavljene moguće vakcine koje bi se trebala pojaviti do kraja godine i koje bi trebala pomoći u borbi protiv koronavirus.

Dosta je stvari zaustavljeno zbog pandemije, ekonomska kriza u svijetu postaje sve veća i veća, dosta ljudi ostaje bez posla, a najgori su oni ljudi, tvrtke i zemlje koji se bave turizmom, putničkim i prijevozničkim tvrtkama i umjetnici i pjevači.

Usljed pandemije je u gotovo svim državama bila duža pauza što se tiče školovanja, nastava se izvodila putem interneta, mada je u mnogim zemljama došlo do promjena na tom polju, a novinari su željeli znati koliko su škole spremne za ove specijalne uvjete u kojima će morati predavači predavati, kao i koliko djeca stvarno znaju o mjerama zaštite, pa čak i o samom virusu. Tako je interesantan razgovor vodila reporterka N1 televizije, kojoj je učenik prvog razreda objasnio kako se treba pridržavati određenih mjera.

Jasno je da su djeca skontala da se maska  treba i mora nositi te da je bitno održavati higijenu, kao i držati distancu. Na novinarsko pitanje koja su to osnovna pravila koja se moraju poštivati ​​i koja vrijede, jedan je dječak rekao: “Korona ba, korona je, treba maska neću da se zarazim. Stavi masku na nos…”. Kad je novinarka postavila novo pitanje, šta znači udaljenost, isto je dijete reklo: “Odmakni se zbog korone”.

Video s ovim razgovorom pogledajte OVDJE