Lokalna štampa zbog ovog slučaja poziva na veću odgovornost medicinskih radnika, jer ovo se ne trebalo dešavati. Užas! Jedna zaista nevjerovatna situacija se desila jednom srednjovječnom muškarcu, koji je ostao u potpunom šoku jer su mu rekli da je – trudan.

Muškarac sa Krita dao je na analizu uzorak svoje krvi u bolnici u Heraklionu, a ostao u šoku kada ga je ljekar pozvao i saopštio mu da je u drugom stanju, muškarac nije mogao da povjeruje. Tudan? Nemoguće! Muškarac je ovaj svoj slučaj podijelio sa lokalnim sajtom “Nea Kriti”, jer nije znao kako da reaguje na sve to.

 

Kako je rekao, kardiolog mu je naložio da uradi rezultate krvi iz nekih razloga.. Kada su bili gotovi, ljekar ga je pozvao u ordinaciju, pročitao rezultate i saopštio mu da je trudan i da su nalazi krvi veoma uredni, da je sve inače uredu.

– Otišao sam da provjerim svoja krvna zrnca i saznao da sam u drugom stanju! Kako je to moguće – pita se ovaj Grk.

Ubrzo se ispostavilo da je, naravno, riječ o greški, odnosno da su se pomiješala imena njegovih i nalaza jedne trudnice koja je bila u bolnici. Bolnica, međutim, tvrdi da je pacijent pogrešno tumačio rezultate, koji se za njega nalaze u prvoj koloni, dok su u drugoj normalni nivoi za muškarce, žene i trudnice, ali ovaj muškarac ne priznaje to.

 

Lokalna štampa zbog ovog slučaja poziva na veću odgovornost medicinskih radnika kada je riječ o rukovanju sa uzorcima i rezultatima zdravstvenih testova, jer mogu da zbune običan svijet

(Telegraf.rs/Nea Kriti)

Preporučujemo