Novo

Cela Srbija će doživeti Š0K! EVO KOLIKO ZAPRAVO GODINA IMA ANA BRNABIĆ!

Ana Brnabić poseduje master diplom MBA sa Univerziteta HAL iz Velike Britanije i više od deset godina rada sa međunarodnim organizacijama, stranim investitorima, lokalnim samoupravama i javnim sektorom u Srbiji. Tako je u mesecu avgusti 2016 godine izabrana je za ministarku državne uprave i lokalne samourave u Vladi Srbije, i tu funkciju je obavljala do izbora za predsednicu Vlade.

Ona kao ministarka državne uprave i lokalne samouprave posebno je radila na reformi javne uprave kroz uvođenje elektronske uprave u Srbiji kako bi država postala istinski servi građana. Tako uvođenje elektrnoske uprave u Srbiji značilo je i mnogo efikacniju i transpatentnjiu upravu, kao i alat za odlučn u i praktičnu borbu protiv korupcije.

Pre izbora u Vladu Srbije, ona je bila direktorka kompanije „Kontinental vind Srbija” (Continental Wind Serbia – CWS), predsednik Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) i član Upravnog odbora neprofitne organizacije PEKSIM koja stipendira studente iz Srbije i Severne Makedonije da završe master studije na Univerzitetu Kembridž pod uslovom da se vrate u svoju zemlju i pomognu njen razvoj i reforme.

Također, Ana je bila angažovana za različitim američkim konsultantskim firmama koje su u srbiji realizovale projekte finansirane od strane američke agencije za međunarodni razvoj. Također, bila je i zamenica direktora projekta za ravzoj konkuretnosti Srbije, ekspertkinja na Programu reforme lokalne samouprave u Srbiji i viša koordinatorka Programa za ekonomski razvoj opština. Bila je i dobitnica brojnih priznanja za razvojne projekte na kojima je radila promociju društveno odgovornog polsovanja i tolerancije. Da podsetimo, Ana Brnabić rođena je 28. septembra 1975. i ima 46 godina. Ostatak teksta pročitajte ovde.