Idemo u nastavku s jednom stvarno lijepom pričom. Tačnije, čačanac Dragan Soni Kolarević izgubio je 45 kilograma u pet mjeseci, piše Morava.info.

U oktobru je imao 139, a danas 95 kilograma. Pitate se, je li to uopće moguće? Prema njegovim riječima, uspio je to bez dijeta i korištenja lijekova za takozvano brzo mršavljenje, koji su zapravo prilično štetni.

Odlučio je izravno se obratiti čitateljima i podijeliti svoje iskustvo. Razlog zašto sam odlučio napisati ovo je vrlo jednostavan: dosadno mi je pričati istu priču barem deset do dvadeset puta svaki dan ljudima koji imaju višak kilograma i jednostavno ne vjeruju u to, ali oni znaju kako sam izgledao prije samo pet mjeseci, i kako danas.

Sada sam se okrenuo novom načinu života i evo što jedem i pijem (još jednom napominjem da ovo nije dijeta, da ne gladujem i jedem u svako doba dana i noći bez ograničenja. Ništa vam neće pomoći, čak ni super popularna NATO dijeta.

Svako jutro u svoju šoljicu stavim pola kašike đumbira u prahu i pola kašike cimeta, tako da su ova dva sastojka ovih dana u svačijoj kuhinji i nisu skupa ako ih nemate, ulijte vruću vodu, promiješajte i pijte.

U čašu nalijem jednu kašiku divljeg jabučnog octa, razrijed im ga vodom i popijem, čisto na gladan želudac. Ocat mora biti domaći, a ne tvornički, pokušajte pronaći domaće na tržnici kad god je to moguće.

Sljedećih pola sata ne jedem i ne pijem ništa. Đumbir i cimet kupujem na vagu u trgovinama zdrave hrane – cijena? sitnica, vjerujte rezultatu koji ste dobili nazad. Ja sam ocat dobio na poklon od čovjeka koji ga pravi. Na internetu pročitajte o cimetu, đumbiru i octu.

Izvor: Balkanlifetoday.info

Preporučujemo
Loading..