Rolf Buchholz, 60-godišnjak iz Njemačke, sve je osim uobičajenog 60-godišnjaka. On je, naime, čovjek s najviše piercinga na svijetu, a zasad se može pohvaliti s njih 450. I ne misli stati…

Ponajveća zvijezda Briselske tattoo konvencije i ove je godine bio Rolf Buchholz, 60-godišnji Nijemac koji već godinama u alternativnim krugovima ima status zvijezde. Njegovo je tijelo naime prekriveno brojnim tetovažama, pomoću implantanata je sebi čak ‘nabio’ i rogove, a najpoznatiji je po brojnim piercinzima. Ima ih, naime, 450.

Još je šokantnije to da se čak 278 piercinga nalazi na njegovom penisu, ali Buchholz kaže da mu to ne utiče na seksualni život.

“Naravno da nemam takvih problema. Da ih je bilo, već bi se ja davno riješio piercinga na spolovilu. Žene su impresionirane.”, rekao je Buchholz za The Sun.

On inače radi za jednu telekomunikacijsku tvrtku u Njemačkoj, a zbog svojeg je izgleda, kaže, imao jedan jedini problem u životu.

Bilo je to, objasnio je, na provjeri u zračnoj luci u Dubaiju. Tada je poslan na dodatni pregled zbog straha da se bavi crnom magijom, što su mu priznali i zaposlenici securityja u zrakoplovnoj luci.

Jedno je međutim sasvim sigurno – on neće nikada raditi na šalteru, zar ne?

Sam sebe smatra konceptualnim umjetnikom koji svoju umjetnost i način izražavanja demonstrira kroz (ili bolje reći preko) svoje tijelo. Definitivno je postigao cilj – svijet je fasciniran, mnogi su šokirani, priča se o njemu, postao je poznat i definitivno ga je teško zaboraviti.

Preporučujemo