Kada odlučite da uklonite stidne dlačice iz područja gdje se pojavljuju, važno je da budete veoma oprezni. Sama priča ove teme može biti frustrirajuća za neke ljude, ali morate biti svjesni šta radite i šta vam se može dogoditi.

Djevojke se inače sramote, ali to bi trebalo da pročitaju svi i podijele sa svojim drugaricama. Nedostatak razgovora i znanja može dovesti do nekih neugodnih stvari u kojima niste u pravu, tako da uvijek morate detaljno da ispitate neke teme.

Zdravlje intimnih dijelova vašeg tijela je jednako važno kao i cjelokupno zdravlje, a u poslednje vrijeme počinje se pričati da je uklanjanje dlaka na stidnim mjestima loše za vaše zdravlje. Ali da li zaista vjerujete u to?

Britanski naučnici odlučili su da testiraju ovaj problem i dokažu neke teorije. Neki čak i upozoravaju da uklanjanje svih dlaka na stidnoj stijenci može povećati vaše šanse za dobijanje herpesa na tim mjestima.

Tvrde da je to zbog toga što virus može ući u organizam zbog malih rezova koje napravite tokom brijanja. Problem je teško riješiti jer je danas moderno uklanjati dlake sa stidnih areala, a svi to rade.

Takođe se veruje da uklanjanje dlaka na stidnoj stijenci može dovesti do razvoja nekih prenosljivih spolnih bolesti, ali jedan ljekar je rekao da još nije doživio takav slučaj.

Rizik se može umanjiti na taj način što odaberete određeno uklanjanje dlačica i sve dok idete na depilacije voskom kod stručnih ljudi za to, onda nema razloga za brigu.

Taj ljekar je upozorio da bi sve žene trebalo da budu oprezne prilikom uklanjanja dlačica sa osetljivih dijelova svog tijela, a u tom slučaju treba konsultovati stručne ljude. Dakle, od sada bi trebalo da pazite što radite sa britvicom!

Preporučujemo