Zdravlje

BRAZILSKA DIJETA PRŽI KILOGRAME, ZA NEKOLIKO DANA IMAT ĆETE 15 KG MANJE: Žene oduševljene, NE VRAĆAJU SE KILOGRAMI

Na šta uvijek prvo pomislite kad vam neko kaže termine “dijeta” i “brazilska”?

Ako smatrate i dijelite mišljenje mnogih, prije svega, svakako se sjetite uvijek modela kao što su Alessandra Ambrosio, Adriana Lima i Gisele Bundchen, a ne znate koja je ljepša od njih tri. Garantovano ste se barem jednom zapitali kako one uspijevaju izgledati tako fantastično.

Tajna je zapravo u specijalnoj “brazilskoj dijeti” koja nije popularna isključivo u Brazilu, već je upotrebljavaju i mnogi na drugim kontinentima. Ovo je potpuno novi trend u ovoj državi što se tiče prehrane. Za neke će ova dijeta biti možda prestroga. Ali, trebali biste svakako znati da je ovo fantastičan i veoma brz način da se riješite svih neželjenih kilograma.

Brazilska dijeta ima dvije varijante. Jedan metod je veoma rigorozan i vrlo strog i traje svega tri dana, dok je onaj drugi mnogo blaži i može se držati bez ikakvog prekida i do mjesec dana. Brazilska dijeta je, inače, namijenjena isključivo onima koji su potpuno zdravi. Prehrana ove dijete vrlo je oskudna i zbog nje mnogi vrlo brzo odustaju, i to već nakon prvog dana.

Prvi dan smijete konzumirati samo zeleni čaj, tri kuhana jaja i jednu jabuku.

Drugi dan je isti takav, samo što imate mogućnost da dodate još stotinu grama govedine. Treći dan za doručak trebate pojesti jedno kuhano jaje i popiti šolju zelenog čaja, a za ručak je na tanju tačno pola porcije ribe (100-200 grama, ne više). Večera je isto tako vrlo skromna i na njoj pojedete jedno kuhano jaje i malo salate.

Ovom brzinom moći ćete izgubiti do 15 kilograma, ali nakon 24 sata vratit će se barem polovica, ako ne budete pazili. Zato oprez.