Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, najavio je u svom govoru planove za snižavanje cijena prehrambenih artikala označenih kao “povoljnija cijena” u maloprodaji. Također je naglasio da postoji dovoljno hrane za iduću godinu i da će ova mjera pomoći poljoprivrednicima koji će imati pristup jeftinijem plavom dizelskom gorivu. Pored toga, istaknuo je primjere sniženih cijena različitih proizvoda poput marmelade, džema, ulja, brašna, keksa i namaza, te najavio dodatne popuste na artikle u supermarketima.

 

Predsjednik je također obradio kritike koje su upućene na račun uspjeha srpskih sportaša, uključujući Novaka Đokovića i košarkaše, sugerirajući da uspjeh Srbije izaziva nelagodu nekih pojedinaca. Vučić smatra da bi kritičari pronašli probleme u Srbiji bez obzira na temu. Dodao je da nije protiv toga da sportaši govore o svojim obiteljima, ali postavio je pitanje od čega štite Srbiju.Predsjednik je također spomenuo svoju podršku sportu i ulaganje u klubove poput Crvene zvezde i Partizana. Istaknuo je kako ljudi u Srbiji znaju razlikovati činjenice od neutemeljenih kritika i kako će izgubiti svoj glas samo ako ih percipiraju kao nekoga tko iskorištava situaciju.

U svojem govoru, predsjednik je pokušao objasniti svoje namjere i izraziti zahvalnost na susretu s javnošću, dok se borio protiv neutemeljenih optužbi i kritika koje smatra politički motiviranima.U govoru se također dotaknuo kritika koje su upućene povodom uspjeha srpskih sportaša, ističući da se uspjeh Srbije problematizira bez obzira na temu. Kritizirao je nedostatak konkretnih politika, programa i planova od strane nekih kritičara te ih nazvao “neprijateljskom” platformom.U svojem govoru naglasio je važnost podrške javnosti i njegovo oprezno upravljanje političkim procesima kako bi ostao povezan s građanima.