Bradavice i papilomi muče ljude širom svijeta već hiljadama godina. Arheolozi su ih pronašli na mumiji staroj 3000 godine, a svi znamo da ih je i Vilijam Šekspir pominjao u svojim dijelima. 

Bradavice su najčešće okrugle i uzrokovane su papilomavirusom (HPV). Generalno govoreći, one nisu toliko opasne po zdravlje, mada znaju estetski da budu jako ružne, ali čak i zarazne. Ovo što ćemo vam danas pokazati su samo neki od dokazanih lijekovima kojima se možete boriti protiv bradavica i papiloma, a to će vam pomoći da spriječite njihov dalji rast. Međutim, mandatorno je da se najprije konsultujete sa svojim doktorom, prije nego što probate bilo koji od ovih pomenutih načina. Ako ništa, onda makar da saznate da li se kod vas radi stvarno o bradavici ili ipak možda o nečemu drugom. ISto tako morate zapamtiti da ako imate dijabetes ili neki drugi imunološki nedostatak, onda su vam ovi lijekovi zabranjeni.

1. Ulje čajevca

Za ovaj lijek su vam potrebne kapi ulja čajevca i dvije kašike obične vode. Ovo eterično ulje dodajte u vodu i potom lagano nanesite na svoju bradavicu i ostavite je da se osuši. Ponovite postupak 6 puta dnevno. Ulje čajevca je veoma moćan antiseptik koji može eliminisati ogroman broj bakterija, te je odličan protiv bradavica.

2. Pčelinji propolis

Za ovo vam trebaju: dvije kapi propolonske tinkture (50%), jedna kugla od pamuka i jedan zavoj. Nanesite propolis na mjesto gdje je bradavica i pokrijte taj dio pamučnom lopticom. Potom stavite zavoj kako bi pričvrstili sve to. Odradite ovo dva puta dnevno i problem bi vrlo brzo trebao biti riješen.

Preporučujemo