Nenad Paunović, veterinar iz Pančeva, govori da mu se na velikom hrišćanskom prazniku, poput Božića ili Uskrsa, na čelu pojavljuje krst.

Prema riječima samog Paunovića, tečnost koja najviše liči na limfu, počinje teći iz njega, zatim počinje teći i konačno krv. Tako je bilo i juče ujutro, na sam Božić. Deseti put doživljava isto stanje, zbog čega je lijek probao naći u medicini i u crkvi.

Koliko god da je tražio bilo je neuspešno. Tim novinara koji ga je posetio juče imao je priliku da vidi ranu u obliku križa iz koje je curila krv. Mirisala je na tamjan. Nenad im je rekao da trenutno trpi veoma velike bolove po cijelom svom tijelu i da je svjestan da će tako biti i u narednih sedam dana.

“Boli me cijelo tijelo. Noć pred Božić, prvo se na čelu pojavio krst, zatim je tečnost počela da curi, a potom je iskrvarila.“ To su bile riječi Nenada, oca dvogodišnjeg djeteta.

“Zapravo ne znam šta mi se događa. Da stvar bude još gora, niko, ni ljekar ni sveštenici, ne znaju. Zamolio sam ih za pomoć, ali ona ne postoji “, dodao je Paunović.

Protojerej Sterofor Aleksandar Sredojević rekao je da ako je sve kako je mladić rekao, onda je to Božji dar.

“Nenad se ne treba bojati ničega, jer je to evidentno Božji dar. Bog je stavio ruku na njega i može pomoći drugima u njegovo ime. Lično to ne mogu definisati stigmom, ali ako zaista ima sposobnost da pomogne ljudima, onda je to samo hvala Bogu“, objasnio je Sredojević.

Preporučujemo