Božidar Dragutinović je prošao kroz tešku borbu s ovisnošću o narkoticima. Kao tinejdžer, bio je strastveni ljubitelj glazbe, posebno rock bendova, ali je s vremenom počeo koristiti droge. Nakon više od 17 godina borbe s ovisnošću o heroinu i bezuspješnih pokušaja da je prebrodi, odlučio se na liječenje u Crnoj Gori.Tijekom svog boravka u samostanu u Crnoj Gori, Božidar je doživio izazove, uključujući i fizičko kažnjavanje od strane svećenika. No, unatoč tim teškoćama, osjećao se bolje i oslobođeno od pritiska društva i ovisnosti o drogama.

Božidar je podijelio svoje iskustvo s ovisnošću i kako je odluka o liječenju u samostanu promijenila njegov život. Nakon što je shvatio da mu je potrebno mjesto utočišta, kontaktirao je svećenika i odlučio se za taj korak. Unatoč teškim trenucima tijekom rehabilitacije, mirno ozračje samostana donijelo mu je unutarnji mir.Božidar je istaknuo da je prije vjerovao da su stvari poput zabava, kafići i veze ono što ga ispunjava, ali je kasnije shvatio da su ga te stvari iscrpljivale i da je morao koristiti droge kako bi se nosio s tim teretom.

Boravak u samostanu bez vanjskih utjecaja naučio ga je važnosti biti na mjestu gdje se osjeća najbolje i gdje može pronaći unutarnji mir bez potrebe za vanjskim pomagalima.Božidarova priča o borbi s ovisnošću i pronalaženju unutarnjeg mira u samostanu služi kao inspiracija i podsjetnik na snagu volje i sposobnost preokretanja života unatoč teškoćama.Božidar Dragutinović je prošao dug put u svom procesu oporavka, a njegova priča služi kao inspiracija za sve koji se bore s ovisnošću i traže put prema ozdravljenju.