Prije nego što je prije godinu dana u Banjoj Luci brutalno pretukao svoju ljubavnicu Sonju Bašić, kada je morala intervenirati policija, i kad je protiv njega podignuta optužnica, Halid Muslimović je više puta posudio od nje ukupno 107.000 eura, a bavi se šou biznisom, pa vi to vidite.

Sve transakcije primio je putem poznate američke banke specijalizirane za prijenos novca, zbog čega su mu se pojavili novi problemi, naime, Bašić se obratila sada vlastima u toj instituciji i iznijela brojne dokaze da je žrtva prijevare i obmane Halida Muslimovića, tako da je on sada u ogromnoj nevolji, nakon čega su odlučili trajno mu zabraniti primanje i slanje novca. Sada će sve morati postati gotovina i ništa preko računa, i ne samo to.

Poštujući američke zakone, banka će najvjerovatnije morati nadoknaditi štetu Sonji, čak i s kamatama, a zatim preko svojih zakonskih zastupnika prikupiti novac od Halida.

“Moji australski advokati podnijeli su tužbu protiv te američke banke i to ih vodi do prve lopte, preko koje sam novac slala Halidu Muslimoviću, a sve se to vidi u izjavama. Oni, kao oštećena i prevarena osoba, moraju platiti sav novac. Njihova policija specijalizirana za prevaru utvrdila je da sam ja ta koja sam prevarena i novac će mi biti vraćen, napokon da pravda izađe na vidjelo. Uz more poruka, poslala sam i policijski izvještaj, tako da sam pred zakonom ostala jasna, ali obraz mi je ostao doista čist”, kaže Sonja, a u prilog tome pokazuje i odgovor banke u kojem joj se izvinjavaju i žao im je da je ona žrtva i da neće imati problema s njima, uz tvrdnju da je pjevač taj koji je počinio ogromnu i groznu prijevaru.

Izvor: Balkanlifetoday.info

Preporučujemo