Novo

Bosanac USTAO IZ GROBA, protegao se i krenuo kući! Pokucao na vrata, OSTAO IZNENAĐEN KADA JE VIDIO ŽENU (FOTO)

Sigurni smo da svi sa velikim nestrpljenjem jedva čekate da pročitate ovu zaista veoma intrigantnu i prosto nevjerovatnu priču koja nam stiže iz Bosne i Hercegovine.

Otkad su Internet i društvene mreže doživjeli totalnu ekspanziju, bukvalno se sve i svašta može čuti, vidjeti ili pročitati, nebitno iz kojeg dijela svijeta dolazite. I naravno sve ono što je bizarno, što je neobično i što je nesvakidašnje brzinom svjetlosti osvane na YouTube-u, Facebook-u ili Instagramu. Priče koje stižu sa Balkanskim grobljova su naročito zanimljive. Tako smo prije nekoliko dana imali fizički sukob dva zelenaša na jednoj sahrani na groblju u Srbiji. Prije toga je bio slučaj eksplozije kovčega u sred sahrane u Zaječaru.

Danas vam donosimo još jednu veoma čudnu i zaista neobičnu priču. Sve se odvijalo u okolici grada Bugojna, u Bosni i Hercegovini kada je Vukan Perić preminuo u 47. godini svog života, i to od posljedica srčanog udara (ne, nije koronavirus). Kako je običaj nalagao, Vukan je bio sahranjen i ukopan za manje od 24 sata.

Zatim situacija kada je eksplodirao kovčeg u po sahrane u Zaječaru kada je jedna starija osoba i povrijeđene, ili situaciju iz NIša kada radnici nisu iskopali dovoljnu duboku raku. Danas još jedna jako čudna priča. Cijela situacija se desila u okolini Bugojna sada već daleke 1960 godine. Ime pokojnika je Vukan Perić koji je preminuo u 47 oj godini od srčanog udara, ali tada je običaj u selima bio da se odmah ljudi sahranjuju dan poslije.

Međutim, lokalni mještani nisu znali za termin kliničke smrti, pa je čitavo to selo došlo na sahranu, kovčeg je spušten u raku, a onda se odjednom čuo neki čudan zvuk koji je dopirao iz kovčega, kao da se neko dere. Otvorili su kovčeg i iz njega se kao u horor filmovima uspravio Vukan Perić, koji se protegao i očistio prašinu sa sebe, a dok su svi gledali u šoku on se jednostavno zaputio kući.

Naime, njegova supruga od bola i tuge nije prisustvovala sahrani, pa je on pokucao na vrata jer je htio da je iznenadi. Vrata je otvorio nepoznati muškarac koji je na sebi imao samo gaće. Sada se u ovom selu mora čekati 48 sati nakon smrti da bi se preminuli ukopao.