Aktuelni američki predsjednik je nedavno pozvao Kinu na transparentnost povodom početka ekspanzije koronavirusa, od kojeg je od samog početka epidemije preminulo preko 1/4 miliona ljudi.

Coronavirus alert: Rare syndrome seen in UK children - BBC News

On je također najavio kako će u skorije vrijeme javno otkriti porijeklo virusa, jer svijet mora i zaslužuje da zna istinu. On je pritome kazao kako ima plan kako da zaustavi i potpuno uništi koronavirus, ali da nije htio da otkriva previše detalja za sada, odnosno da je samo naglasio da njegov plan nema rupu.

“Imam idealno rješenje za problem koronavirusa. Uskoro ću objaviti sve detalje i jednom zauvijek ću uništiti koronavirus. Samo mi, Amerika, smo sposobni to da uradimo. Svjetska zdravstvena organizacija već sedmica priča šuplje priče, puni ljudima mozak dezinformacijama. Ja nisam ni lud ni glup da u to povjerujem. Ja imam rješenje. Moj plan nema rupu” kazao je on.

Coronavirus Policy – EuroSLA30

Svi znamo da čitav vrh Američke vlasti krivi Kinu za nastanak koronavirusa, mada su se tu javljale i neke druge, doduše neprovjerene, informacije, kako je u sve upetljan i Iran. Kako je jedan od savjetnika predjsednika SAD – a kazao, Iran bi imao potpuno logičnu ulogu inovatora virusa, obzirom da još uvijek nisu oprostili atentat prošle godine i optužbe za navodno skrivanje hemijskog oružja. Ko je ovdje lud?

Podsjećamo, krajem prošlog mjeseca je bila objavljena priča da su američki predsjednik skupa sa svojim ljudima već rezervisali mjesta u specijalnim bunkerima na nepoznatim lokacijama, te da se planira navodno bacanje atomske bombe na tlo Amerike kako bi se, navodno, na taj način riješio problem koronavirusa. A šta konkretno je genijalac na tronu Amerike ovaj put smislio ostaje da se vidi. Nakon ispiranja vena dezinfekcijskim sredstvima, sve je moguće.

What is coronavirus and Covid-19? An explainer - CNN

Preporučujemo