Novo

Bolničar UKRAO novčanik od preminulog, SVE POTROŠIO! Kad je vidio ličnu kartu, NOGE MU SE ODSJEKLE!

Kako je koronavirus započeo, mogli smo vidjeti i čuti sve i svašta. Puno pozitivnih i negativnih iskustava je iza nas, ali neki događaji nas zaista brinu i pitamo se je li moguće da se takve stvari negdje dogode?

Bilo je raznih situacija, a medicinski radnici su podlegli različitim iskušenjima, a danas vam donosimo primjer medicinske etike, jer je to kod nekih pojedinaca na vrlo niskoj razini. Sve se dogodilo usred najveće pandemije koronavirusa u Italiji, kada se nije znalo ko pije i ko plaća. Sve se dogodilo u talijanskom gradu Bergamu, gdje je jedan 41-godišnji medicinski radnik ukrao novčanik nemoćnom starcu, koji je umro, i ispraznio čitav račun.

Nesretni penzioner preminuo je 14. aprila ove godine, a ovaj odvratni medicinar potrošio je blizu 7.000 eura na izlaske, provođenja, hranu, pića, 2 airpoda i puno drugih stvari koje je neumoljivo kupio, tuđim novcem.

Primatreviglio.it navodi da je te noći stigao 68-godišnji muškarac s vidljivim znakovima koronavirusa i da ga je primio ovaj medicinski radnik, koji ga je odmah opeljušio. Starac je odmah primljen na odjel intenzivne njege, gdje je umro nakon 23 dana. Kada je njegova familija tražila njegov novčanik, jer su im trebali dokumenti, ovaj je medicinar odmah uhićen, kao i njegova djevojka, koja ima 21 godinu i optužena je za saučesništvo. “Vrlo tužna priča i nepravda koja je učinjena čovjeku koji nije znao za sebe”, kazao je šef policije Arcangelo Di Nardo. Šta mislite o svemu ovome? Koja je adekvatna kazna za njega?